Nieuws en blog pagina

Over ZBBN, de zorg en het ondernemen in de zorg

Het Coronavaccin

Daar is het dan: het langverwachte coronavaccin. Na negen maanden met vrijheidsbeperkende maatregelen, ‘lijkt’ er nu licht aan het einde van de tunnel en is het Coronavaccin BioNTech/Pfizer goedgekeurd door het EMA.

In alle EU landen komen op tweede kerstdag de eerste van deze vaccins binnen, Nederland is van plan om op 8 januari te beginnen met vaccineren,

We hebben alles wat je moet weten over het vaccin op een rijtje gezet, met daarbij een duidelijke video over de risico’s!

Lees meer

Melden nieuwe zorgaanbieder per 1-1-2022

Wist jij dat er een nieuwe wet Wtza komt die de huidige wet Wtzi gaat vervangen? De datum wás 1-7-2021, maar wordt nu 1-1-2022!

Dat heeft als gevolg dat jij je als ZZP’er in de zorg per 1-1-2022 moet melden bij de inspectie als zorgaanbieder.

Begin je nu als ZZP’er of ben je onlangs gestart? Dan kan je een brief verwachten om je alvast kenbaar te maken.

Lees meer

ZZP’er, blijf zelfstandig!

Als ZZP’er in de zorg is het enorm belangrijk om je zelfstandigheid te waarborgen en je te gedragen als ondernemer met alle verplichtingen en risico’s die daarbij horen.

Om te voorkomen dat de Belastingdienst jouw opdrachtrelatie gaat aanmerken als een (fiscaal) loondienstverband dien je een aantal zaken in acht te nemen.

Goede overeenkomsten zijn de basis, ZBBN regelt deze voor alle partijen. Maar wist je dat hoe je je gedraagt in de praktijk nog veel belangrijker is?

Lees meer

Welkom Ilona!

Na een kleine zoektocht hebben we een match! Ilona Vos is per 1 december gestart als planner bij ZBBN en hebben wij er dus een nieuw gezicht bij!.

We zijn erg blij met deze toevoeging aan ons team, waardoor we meer stabiliteit en continuïteit creëren.

Maar met haar komst krijgen wij ook meer ruimte om te kunnen blijven ontwikkelen en groeien en iedereen in alle (toenemende) drukte goed van dienst te kunnen blijven zijn

Welkom bij team ZBBN!

Lees meer

Verplicht melden BIG-nummer

Het is definitief! Heb jij als ZZP’er in de zorg een BIG-nummer? Dan is het vanaf 1 januari 2021 verplicht om je BIG-numer te vermelden als daarom gevraagd wordt.

De periode van juli tot met december 2020 is bedoeld om de voor te bereiden en wijzigingen door te voeren. Volgens het Ministerie is de investering per persoon niet meer dan tien minuten en tien euro.

Waar moet jij aan voldoen en hoe werkt dat? Wij leggen je het uit in dit artikel.

Lees meer